اهداف اکوبابا

ما چه اهدافی را دنبال می‌کنیم؟

توسط علی شادلو - 19 اردیبهشت 1402
ما چه اهدافی را دنبال می‌کنیم؟

اهداف کیفی:

  1. با کیفیت‌ترین مقصد گردشگری روستایی خلاق و تجربه‌گرا با محوریت فرهنگ غنی قوم کرمانج.
  2. تغییر سلیقه و توقع گردشگران از سفر به مقاصد نزدیک روستایی.
  3. ترویج سفر کم‌کربن و سفر سبز.
  4. ایجاد اشتغال‌پایدار روستایی از طریق مشارکت دادن گردشگران در فرآیندهای لازم برای جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر و تشویق به مهاجرت معکوس روستاییان از شهر به روستا.
  5. احیای صنایع‌دستی و حرف‌روستایی قوم کرمانج.
  6. کمک به بازسازی زیرساخت­های اصالت‌محور روستایی مانند آسیاب آبی روستا.
  7. کمک به افزایش تنوع و تراکم پوشش گیاهی با محوریت اورس و کاهش فشار تعلیف خارج از ظرفیت مراتع و افزایش جذب حداکثری آب سطحی و تقویت منابع آب‌های زیرزمینی.
  8. کمک به ایجاد راهکارهای معیشتی جانشین با هدف کاهش تعارضات زیست‌محیطی با محوریت صیانت از حیات جانوران وحشی.
  9. جلوگیری از هدر رفت آب پنهان ناشی از دور ریز محصولات کشاورزی روستا.
  10. جلوگیری از تخریب و تفکیک اراضی کشاورزی در مواجهه با تقاضای موجود در بازار اوقات فراغت از طریق ایجاد عرضه دارای مزیت.
  11. کمک به ایجاد ارزش‌افزوده برای محصولات کشاورزی خصوصا محصولات ارگانیک.
  12. ارائه خدمات آموزشی منتج به توسعه فردی و اجتماعی افراد اجتماع محلی پیرامون.
  13. کمک به ایجاد راهکارهای معیشتی برای خانواده‌­های کمتر برخوردار.
  14. مدیریت، بهره‌گیری و فرهنگ‌سازی برای استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر.
  15. کمک به ایجاد کانون‌های مشارکت روستاییان.
  16. ایجاد آشپزخانه خلاق و مبتنی بر تجربه مهمان با لیست ویژه‌ای از داستان ارائه شونده خوراک و نوشیدنی‌ها.
  17. ارائه مفهوم جدیدی از میزبانی خانوادگی و فرهنگی مبتنی بر فرهنگ قومیتی کردهای کرمانج.

 

 

 

 

اهداف کمی متناظر:

  1. کسب حداکثر رضایتمندی مشتریان در پلتفرم‌های عمومی و سامانه هوشمند مدیریت بازخورد اکوبابا بیش از چهار ستاره.
  2. ایجاد امکان تجربه 3 گشت اکوتوریسمی(بوم­‌گردشگری)، 2 گشت ژئوتوریسمی(زمین‌­گردشگری)، 6 گشت گردشگری ورزشی (فعالیت­‌محور)، 3 گشت یا فعالیت تجربه‌محور عشایری و دام­داری، 5 گشت تجربه گردشگری کشاورزی.
  3. حداقل کردن تولید کربن و حداکثر کردن ترثیب آن در ارائه خدمات اکوبابا و محاسبه میزان اثر کربنی خدمات مختلف ارائه شده مانند  گشت­‌ها، اقامت و پذیرایی به میهمانان از طریق فرمول­‌های علمی و نرم‌افزارهای مرتبط و ارائه آن در پروفایل میهمانان در سایت اکوبابا جهت آگاهی دهی و ایجاد امکان مشارکت میهمانان در برنامه‌های تخصصی اکوبابا برای ترثیب کربن و کم کردن ردپای کربنی سپران و گذران اوقات فراغت میهمان اکوبابا برای پاسخگو بودن در مقابل نسل‌های بعد و آیندگان‌مان.
  4. ایجاد 5 طریق شغلی جدید در حوزه صنایع‌دستی قوم کرمانج (پارچه‌بافی، گلیم سفره‌کردی، سوزن‌دوزی کردی یا کردی‌دوزی، چارق‌دوزی و دوخت لباس محلی)، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید با موضوعاتی چون تولیدات روستایی، دامی و کشاورزی از طریق ایجاد طروق معیشتی جدید برای دامداران و عشایر در قالب گردشگری تجربه‌گرای عشایری و همینطور ایجاد طروق معیشتی جدید برای کشاورزان در قالب گردشگری‌کشاورزی تجربه‌گرا با تمرکز بر ایجاد معیشت غیرمصرفی و کم‌آب‌بر.
  5. احیای 5 مورد از صنایع‌دستی قوم کرمانج (پارچه‌بافی، گلیم سفره‌کردی، کردی‌دوزی، چارق‌دوزی و لباس محلی) از طریق بازآموزی، توانمند‌سازی و حمایت برای تولید و عرضه به بازار.
  6. از سه آسیاب آبی روستا حداقل یکی از آنها ظرف پنج سال اول فعالیت اکوبابا به شرط همکاری هم‌ولایتی‌ها و مسئولین روستا بازسازی و راه اندازی می‌شود و از این طریق حرفه آسیابانی، محصولات مرتبط و تولیدات روستایی از آرد گندم کامل به تحولات و تولیدات روستا اضافه خواهد شد.
  7. سالانه حداقل بیست عدد نهال اورس توسط گردشگران در مناطق مناسب و مطالعه شده کاشته و جهت رشد حمایت می‌شوند و از طریق جایگزینی فرصت‌های شغلی و درآمد به وجود آمده در گردشگری عشایری و بالانس درآمدی آن برای خانواده‌های دامدار در مقابل کاهش تعداد دام در ازای ارائه فرصت شغلی و درآمدی در گردشگری، به کاهش فشار تعلیف خارج از ظرفیت در مراتع روستایی کمک خواهیم‌کرد و در نتیجه نرخ جذب بارش و آب‌های سطحی را افزایش خواهیم‌داد تا منتج به افزایش سطح آب‌های زیرزمینی منطقه شویم.
  8. با تبدیل شکارچیان بومی به راهنمایان محلی تورهای ماجراجویانه، حیات‌وحش و گیاه‌شناسی به عنوان ذی‌نفعان اصلی بهره‌مند از حیات جانوران و گیاهان وحشی و تامین منافع در ازای دانش ضمنی ایشان. سالانه پنج نفر شکارچی یا افراد مستعد، تبدیل به راهنمای طبیعت‌گردی محلی خواهند شد. در این خصوص از راهنمایی‌های اداره محیط زیست و محیط‌بان‌های خبره منطقه استفاده خواهد شد.
  9. نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در منطقه باعث هدر رفت شدید میوه‌های تولیدی و در نتیجه آن آب پنهان مصرف شده برای تولید آنها می‌شود. از بین رفتن میوه‌های وازد، علاوه بر هدر رفت آب پنهان فرصت­ سوزی­‌های دیگری را هم به همراه دارد. فرصت­‌هایی که می­‌توانند باعث تولید مواد غذایی سالم و ارگانیک برای جامعه و یا گردشگران و مهمانان اکوبابا شود و در عین حال نیز سبب ایجاد راهکارهای معیشتی پایدار روستایی گردد. اکوبابا در اهداف خود قرار‌داده تا از طریق تجهیز و توانمند‌سازی روستاییان به نفع تبدیل محصولات دور ریز به تولیدات روستایی مانند سرکه سیب، میوه آفتاب خشک، لواشک و سایر محصولاتی که پیشینیان روستا از میوه‌ها تولید می‌کردند، علاوه بر جلوگیری از هدر رفت آب پنهان و تولید استاندارد محصولات روستایی ارگانیک به ایجاد راهکارهای معیشتی برای خانواده‌های کمتر برخوردار هم کمک کند.
  10. عدم عرضه و ارائه پاسخ صحیح به تقاضای گذران اوقات فراغت جامعه شهری در محیط و اقلیم روستاها باعث بروز الگوهای ناصحیح و غیراصولی بهره‌برداری از اراضی کشاورزی جهت ایجاد خانه‌های دوم و ویلاهای خوش‌نشین شده است. رشد قارچ گونه‌ی بنگاه‌های املاک در منطقه گواه این مدعاست. اکوبابا از طریق ایجاد و ارائه محصولات و خدمات دارای مزیت رقابتی مطلق در گردشگری روستایی و طبیت‌گرا، سعی در ارائه پاسخ به تقاضای گذران اوقات فراغت شهروندان دارد تا نه تنها وجود این فرصت، سوءاثر نداشته باشد بلکه این تشخیص فرصت باعث ایجاد ثروت پایدار در روستا شود.
  11. در تقابل قرار دادن عرضه و تقاضا در یک مقصد گردشگری روستایی و استفاده از دانش برندینگ، مارکتینگ و فروش در مدیریت بهینه این تقابل با طعم اقتصادی، ارزش افزوده‌های فراوانی را برای تولیدات و محصولات روستایی به همراه خواهد داشت. اکوبابا در این خصوص عملکرد قابل دفاعی را در دستور کار دارد.
  12. از اهداف کیفی اکوبابا کمک به توسعه فردی و اجتماعی در راستای توسعه پایدار است، در این خصوص اکوبابا سالانه به صورت حداقل، برگزاری سه عنوان آموزشی رایگان با هدف توسعه فردی و سه عنوان آموزشی رایگان با هدف توسعه اجتماعی روستا را در دستور کار دارد. مهمانان اکوبابا و علاقمندان به توسعه پایدار روستایی می‌توانند در انجام این هدف به اکوبابا کمک کنند.
  13. روستا پر از فرصتهایی است که تشخیص داده نشده­‌اند، برای مثال نیروی کار محلی، مستعد، علاقمند و ارزان که گاها با وجود استعدادها و توانمندی های بلقوه خود، گرفتار صور مختلفی از فقر هستند. اکوبابا با بهره­‌گیری از دانش تخصصی اهالی علم کارآفرینی و توسعه روستایی قصد دارد تا این فرصتها را کشف و تبدیل به راهکارهای معیشتی پایدار کند. برای مثال تجهیز پشت­‌بام‌­ها به دستگاه‌­های میوه خشک‌کن آفتابی و بهداشتی که از انرژی‌های رایگان و تجدید‌پذیر، محصول روستایی درجه یک تولید می‌کند از انواع این فرصت‌هاست.
  14. اکوبابا یک نیروگاه 5 کیلووات برق خورشیدی بر فراز بام خود دارد که بسیاری از نیازش به انرژی را تامین می کند. با استفاده از همین انرژی خورشیدی، پسآب و فاضلاب اقامتگاه را هم تبدیل به آب خاکستری می‌کند و برای مصارف غیر شرب و فضای سبز خود از آن استفاده می‌کند. اکوبابا آب باران را ذخیره می‌کند و برای پیش گرمایش ساختمان و آب‌گرم مصرفی از آب‌گرم‌کن­‌های خورشیدی استفاده می‌کند. آبگرم در سیستم برگشت پذیر و پشت شیر آب آماده استفاده است و موجب اتلاف آب تا گرم شدن نمی‌شود. پنجره ها علاوه بر سنتی بودن دوجداره هستن و جلوی اتلاف انرژی را می‌گیرند و آلودگی صوتی را در داخل ساختمان به حداقل می‌رساند. به همه اینها، بازی نور تابیده از  پنجره‌های ارسی که نقش شمسه با رنگهای معنی‌دار را به همراه می‌آورد را هم اضافه کنید.
  15. مشارکت رمز بقای ایرانیان در فلات کم آب ایران بوده و فرهنگ کاریز سطح عالی این مشارکت. اکوبابا با تشکیل شورای ذی نفعان، صندوق توسعه روستا و ارائه آموزش‌­های مربوطه، زمینه مشارکت را افزایش می‌دهد.
  16. آشپزخانه اکوبابا نوشتنی یا گفتنی نیست باید به طریق تجربه مشارکت آن را چشید.
  17. کسب و کاری خانوادگی با تم کرمانجی و عاشق مهمان و مهمان‌نوازی.
توسط علی شادلو - 19 اردیبهشت 1402

بحث و تبادل نظر

علیرضا قاسملو ــ 1402/02/24 19:40 پاسخ
برای کاشت «نهال اورس»، من پایه ام علی جان هر سال آماده می شم که این کار رو با هم انجام بدیم خیلی خیلی عالیه خیلی عالیه.
علی شادلو ــ 1402/03/15 15:44
حتما و به زودی در رکاب خواهیم بود.
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف